duminică, 27 iulie 2008

Lenny Kravitz pe meleagurile noastre

In sfarsit, Lenny!
A aparut exact asa cum il stiam, intr-o poza de senzualitate masculina atent speculata in fiecare detaliu. In mersul sagalnic, in privirea dominatoare, in gesticulatia aia a lui unica, in tot look-ul lui hot. Tipul se stie pe sine, ce poate. Nu exagerat, doar constient. Vocea bine conturata, adevarata, energica, pasionala. A stiut sa ne faca sa stam cu mainile in aer, in trairea aceea a bucuriei fiecarei melodii.
Cred ca i-a placut ca stiam sa-i fredonam cantecele, dar nu cred ca i-a placut reactia publicului cand s-a scapat cu Ungaria:‘ ’People from Hungary, we are in the love revolution!!’’ Si inca cine, Ungaria! Nu putea sa nimereasca altceva ...nu stia unde-i loveste pe romani?!
Admirabila apoi incercarea de a repara si spontaneitatea lui: de fapt stie unde e, dar nu mai stie ce vorbeste.
Mi-a parut rau pentru el, se mai intampla, dar noi romanasii nelinistiti cum ne stim, nu l-am iertat. Reactie dezaprobatoare, in masa…val de nemultumire…Am auzit din gura unei domnisoare in sacou cu dungi care urla ca dracu langa mine, un sweet ‘’Fuck you’’(sa fi fost totusi un compliment?) - ca asa suntem noi, duhnind a agresivitate, avem injuratura gata pregatita oricand, numai situatia sa apara ca s-o scoatem. Fie si la concert.
Apoi a facut spectacol, mai pasionat cred, stiindu-se cu gafa in spate. A sarit in public si a trecut prin tribune, pe gazon, fara nici o stanjeneala si s-a plimbat printre oameni, strangadu-le mainile si lasandu-se imbratisat si devorat…ati ghici, de femei....spre ingrijorarea bodyguarzilor. Un pic riscant, caci situatia era destul de incinsa:) Sigur omul are un strop de nebunie, dar si asta il prinde.
Ce sa mai zic, Lenny place, e natural, are farmec, lipici, stie, simte… muzica… publicul… Mai ales atunci cand, la un inceput de acord orchestral ce invita la ghicit, arunca in microfon in cea mai sexy atitudine posibila, cu ochii usor dati pe spate, cu vocea pe un ton voit mai jos : ‘’Is that what you want?’’ - ca o replica dintr-o scena fierbinte.
Sau cand se misca cu chitara aia, zbuciumat de o tensiune tulburatoare si exasperanta… care se transmite in public, si propaga in valuri efectul electric Lenny…

3 comentarii:

toatecelerele spunea...

E interesant de observat cum iertam si cele mai oribile pacate oamenilor pe care ii iubim. Ii putem ierta scaparea cu Hungary pentru ca il iubim pe Lenny. Agresivitatea romanilor e evidenta si bine-cunoscuta, traim cu ea de cel putin 19 ani. Insa, orice s-ar zice, reactia publicului a fost cat se poate de normala si nu trebuie sa fi fost romani ca sa avem reactia asta. Si mai ales putea fi vorba de orice alta tara, nu neaparat Ungaria.
Insa, pentru ca a fost vorba de Lenny (un iubit sau un prieten pentru unii dintre noi), il acceptam mai usor, ii gasim scuze. Pana si eu care nu am fost la concert l-am acceptat, chiar daca nu a avut sansa sa se revanseze fata de mine asa cum am auzit ca a facut-o cu cei de pe stadion. Da' ia sa fi comis-o Britney Spears: vuiau ziarele despre diva drogata cu fitze care nu a avut bunul simt sa intrebe unde se afla. Si eu probabil ca as fi tunat si fulgerat. Atunci ai fi vazut adevarata agresivitate si intoleranta a romanilor.

Altfel, sunt sigur ca Lenny a fost asa cum l-ai prezentat: senzual pana la lacrimi:)

Patricia spunea...

noi nu stim sa iertam, trebuie sa ne facem numarul. trebuie sa ne aratam originea ''cartieristica'', desi o disimulam sub un sacou, un parfum scump sau o coafura la moda. si in loc sa ne gandim ca poate avem o problema de imagine, o stricam si mai rau. chiar cred ca neamul romanesc are o trasatura specifica: fapte prost rationate si pasiuni prost traite :)
si dam din coate incredibil de bine, fie si pentru a ajunge sa-l injuram pe Lenny de aproape!

toatecelerele spunea...

Tocmai ca pe Lenny l-ai iertat. L-ai iertat pentru ca "ti-a parut rau pentru el". Si eu l-am iertat, iertarea mea urmand acelasi argument: imi place Lenny. Si sunt sigur ca multi din multime l-au iertat chiar daca la momentul fatidic l-au huiduit si s-au simtit tradati si cu orgoliul ranit. Insa, dragostea pentru el si-a gasit abil drumul catre suprafata si a revenit in forta din adancurile unde gafa lui Lenny a trimis-o.
Raman la parerea mea: huiduiala asta nu e specific romaneasca; e un comportament gregar. Nu poti astepta ca o multime sa fie rationala in momentul in care idolul ei nu te recunoaste. Multimea actioneaza instinctiv.
Orice popor ar fi facut la fel. Poate alt popor, mai orgolios, ar fi parasit stadionul in acea clipa.

Pagini