sâmbătă, 13 septembrie 2008

I gave you one chance, you just missed it!

seara tarziu, sa fi fost 1-2 noaptea.
conversatie banala la o terasa de fitze in grupul de alaturi de vreo 10 tineri. tolaniti pe canapele din imitatie de piele de leopard si peste ape stravezii cu pesti verzi care strabat traiectorii ciudate chiar pe sub picioarele lor.
ea, sa fi avut usor peste 16 ani, el cel putin doua ori varsta ei.
frumoasa, proaspata, blond saten cu bucle intr-o dezordine ordonata, cu sani obraznic expusi printre valuri vaporoase de matase. se poarta matasea si voalurile, din pacate nu am inteles daca era rochie sau bluza.
el : ei, si cate mii ti-a dat de ziua ta?
ea, dupa ce si-a tuguiat buzele incarcate de gloss si si-a fixat trei suvite cu degetele: vreo 5. dar nu inteleg de ce intrebi...
apare chelnerul.
el: hei, un jack cu gheata
ea aplecandu-se cu o gratie studiata catre el : iti place gheata?

daca mai avea ceva de spus, asta era momentul, caci ea nu a mai vorbit. restul timpului s-a foit pe canapea, si-a aranjat parul, a verificat daca sanii sunt la locul lor, si-a aruncat capul cu tot cu suvitele rebele pe spate intr-un gest studiat si s-a dat cu gloss. el a preferat sa-i studieze picioarele goale, expuse generos sub fusta minuscula. imposibilitate de comunicare, sau limbaj non-verbal?
cert e ca nu am mai auzit vreun dialog intre cei doi. fata fuma, iar el o privea si vorbea cu prietenii, despre cum o sa se distreze in seara aia.
cine, cum si in ce conditii ii virase fetei cateva mii, in numar de vreo 5, nu am reusit sa aflu. avea sa ramana un mister vesnic. putea fi tata, iubitul, sotul, amantul. dar incert va ramane daca era vorba de lei sau valuta. si mai incerta avea sa ramana pozitia barbatului in aceasta combinatie: putea fi amantul, iubitul, nicidecum tatal sau sotul.
nu am reusit sa inteleg. data viitoare o sa ciulesc urechile mai bine.

Niciun comentariu:

Pagini