marți, 29 decembrie 2009

ce a mai ramas din strazile noastre sau Pitesti-Valcea, drumul infernului

nu am facut poze, era imposibil. plus ca eram intr-o situatie extrema - aventura urbana e putin spus. i-as zice infernul de pe sosele.
nu e vorba de trafic sau aglomeratie, de drumuri inchise sau de lucrari nesfarsite. suntem continuu inovativi: e vorba de craterele de pe strazi, ca ''gropi'' e o notiune expirata. de aparitia lor peste noapte pe soselele tarii pe care, acum o luna, totul era in regula. aparent.
un exemplu probat este soseaua pitesti-rm. valcea, momentan aproape de impracticabilitate. mare atentie la aceasta ruta! in special in zona Zamfiresti-Moraresti gropile-cratere ating juma' de metru, au o frecventa incredibila si neasteptata. am vazut accidente, interventii de politie/salvare, pagube materiale. norocoasa ca doar le-am vazut.
calitatea desigur proasta a materialului asfaltic a dus la alterarea lui in contact cu produsele antiderapante aplicate cand iarna, evident, ne-a luat prin surprindere. dar oare nu era mai simplu sa se fi facut niste teste inainte (cronologic vorbind) de aceasta infinita remodernizare a soselelor?
masurile? plutonul de executie, de impuscat pe cei care au gandit minunata strategia de calitate. pardon, ce e aia?
vor plati ei oare? mi-e teama ca va fi invers. noi platim si vom plati. trecut si prezent la un loc. licitatia sau spaga vor pica la fix, cu bani tot in buzunarele ''lor''.
cauze? nu stiu de ce ma mai obosesc cu intrebari.
mentalitate, arivitie, goana dupa spaga si, din pacate, acea infinita prostie care ne urmareste si de care nu scapam usor, pret de cateva generatii bune. si cu pret de vieti, la propriu.

Niciun comentariu:

Pagini