vineri, 26 martie 2010

anul asta se poarta kitch-ul

nu stiu de ce nu imi plac clipurile lui lady gaga. si in acelasi timp le gasesc extraordinare pentru ca, ce sa zic, te socheaza de te uiti cu gura cascata pana la sfarsit, exact asa cum madonna soca acum multi ani de zile.
si totusi ceva nu imi place. nu stiu ce cusururi sa ii gasesc: muzica e OK, decorurile si costumele sunt fabuloase, bugetul e maxim, probabil. chiar si subiectele au ceva aparte, ca un film care te captiveaza.
cu toate astea ceva ma deprima la vederea lor. poate opulenta provocatoare dar vulgara, poate falsitatea si lipsa de stil in intelesul clasic. dar mai mult decat orice, deficitul total de sentiment, de traire. femeile se saruta intre ele exact asa cum servesti un pahar cu apa si totul e o invalmaseala fara sens, o defilare a unor papusi mecanice care NU transmit nimic. cu exceptia unui mesaj trist: lumea asta se duce de rapa!
lady gaga in sine e urata, dar urata pe interior! indiferent cate operatii estetice si-ar face, cu toate mastile ei ramane artificiala si fada. caci emotia nu se ''re-construieste''.
la drept vorbind e o generatie de ''ladies gaga'', va fi o explozie de asemenea specimene caci femeile vor incerca sa socheze prin aparitii, se vor stardui sa NU se mai asorteze, sa puna toate gamele de produse si culori la un loc, sa se miste, sa priveasca, sa se machieze strident exat ca ea. cu cat mai false, cu atat mai trendy.
toate astea nu sunt decat un produs al societatii actuale, dezgolite de orice sensuri, pierdute de intelesuri, ratacite de la drumul originar. un principiu de marketing simplu spune ca un produs nou e rezultatul evolutiei cererii.
welcome into the new ''kitch'' world!

Un comentariu:

cosmin1306 spunea...

sunt intru totul de acord cu tine aici

Pagini